Sunday, September 12, 2010

Szilva crumble


Áradozok róla itt és egy kicsit itt is.

Hozzávalók: (4 adag)
  • 15 szem szilva
  • 1 ek.méz
  • 1 tk. ötfűszer keverék
  • 1 narancs reszelt héja
  • egy kortynyi rum
  • 20 dkg sima liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 ek.porcukor
  • 1 marék kókuszreszelék
A szilvát ketté vágtam, kimagoztam, tálba raktam, rácsorgattam a mézet, megszórtam a fűszerrel, hozzáadtam a narancshéjat, rumot és alaposan összekevertem. A többi hozzávalóból elkészítettem a morzsát. A szilvát  négy kis hőálló tál alján egyenletesen elosztottam, rászórtam a morzsát és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütöttem. Tejszínhabbal ettük.

No comments:

Post a Comment