About me

25 éves, nő, skorpió, jogász.

Miért írok blogot?

Nem szoktam dicsekedni, hogy gasztroblogot írok, sőt ezt költői túlzásnak tartom. Nem is olyan egyszerű a dolog, mert nem csak főzni kell tudni, de illik "tisztességes" képeket is felrakni, és persze a számítógépet is tudni kell használni. Hát nekem ezekből az első megy a legjobban, egyelőre. De igyekszem pótolni a hiányosságokat. 13 éves koromtól érdekel a gasztronómia, s mivel élvezek "írni" is, így jött  az ötlet. Elsősorban az volt a célom a bloggal, hogy egy helyen legyenek és bármikor elérhetőek legyenek a receptjeim, bárki számára. Nagy a család, sok az ismerős,  nem igazán lenne kedvem ezerszer lemásolni, elmagyarázni a recepteket. Internet ma már szinte minden háztartásban van, így a kedves érdeklődőket a blogra terelem recept-ügyben.

Miért magyarul?

Azért, hogy ne felejtsek el magyarul írni. Hivatásomból adódóan írásban csak a szlovákot használom, beszélni is többnyire szlovákul beszélek, így aztán felüdülés, mikor leülök a blog elé és magyarul írok, csak úgy kötetlenül. Viszont létrehoztam még egy blogot, ugyanezzel a címmel. Egyelőre üres, de tervezem, ha kicsit több időm lesz ( most még erre az egyre is alig van), hogy egyidejűleg szlovákul is fogok írni, majd visszamenőleg lefordítom a recepteket és szépen lassan feltöltögetem őket. Magyar gasztroblogból nincs hiány, viszont szlovákból elkél az erősítés.

Miért gesztenye?

Ez egyelőre költői kérdés marad, de ígérem, hogy egyszer elmesélem. Maradjunk annyiban, hogy sokat jelentenek számomra ezek a kis apró örömök (gesztenyék). Egyébként a kelta fahoroszkópban ez a jegyem. De nem csak ez az oka a névválasztásnak.

Kedvencek:

Egyik legkedvesebb fűszerem a római kömény, utána a rozmaring, kakukkfű, kardamom, szerecsendió, gyömbér frissen és őrölve is. Imádom az olasz konyhát az egyszerűsége miatt,  de nem vetem meg a franciát sem a kifinomultsága miatt, és persze Ázsia is el tud ragadni masszív, néha már harsogó ízeivel, fűszereivel. Imádom a kacsazsíros, friss házi kenyeret lila hagymával, a krumplit bármilyen formában, a tésztaételeket, halat és tengeri kütyüket, a vajat és a tejszínt, hiába, zsírban van a zamat. Órákig tudom bámulni a különféle főzőműsorokat. Szenvedélyes szakácskönyvgyűjtő vagyok.