Saturday, February 27, 2010

Tagliatelle tormával, tengeri csukával

Fotó nincs, elkészült, pillanatok alatt magunkévá tettük, a konyhapultnál,  állva, serpenyőből. :)

Hozzávalók:
  • 150 g  tagliatelle tészta (lehet fusili, spagetti, akár teljes kiőrlésű)
  • 2 evőkanál vaj/olívaolaj
  • egy kisebb darab karikára vágott póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál reszelt torma
  • 1 evőkanál megmosott kapribogyó
  • 100 ml tejszín
  • 2 evőkanál citromlé vagy fehérbor
  • 100 g halfilé (nálam most csuka, de lehet cápaharcsa, fogas, vagy akár lacaz, de a hal el is hagyható)
  • 2 evőkanál kapor (most csak szárított van meg fagyasztott)
  • só, frissen őrölt fehér bors
Egy serpenyőben vajat vagy olajat hevítek és megsütöm rajta a beborsozott halfilét, mindkét oldalról 5-5 percig. Ha kész, félreteszem. A mártáshoz vajat hevítek a serpenyőben, rádobom a póréhagymát, apróra vágott fokhagymát. Egy kicsit párolom, majd mehet rá a torma, a kapribogyó és a tejszín. Sózom borsozom egy picit rotyogni hagyom. A tésztát sós, olíva olajas vízben megfőzöm, én al dente szeretem. A halfilét apró csíkokra vágom, belefordítom a mártásba, amibe belekeverem a citromlevet vagy fehérbort és a kaprot. Keverem -kavarom, majd belezúdítom a lecsepegtetett tésztát, jól átforgatom, hogy a mártás mindenütt  körbeölelje a tésztát, majd tálalom. 

No comments:

Post a Comment