Fotó nincs, elkészült, pillanatok alatt magunkévá tettük, a konyhapultnál, állva, serpenyőből. :)
Hozzávalók:
- 150 g tagliatelle tészta (lehet fusili, spagetti, akár teljes kiőrlésű)
- 2 evőkanál vaj/olívaolaj
- egy kisebb darab karikára vágott póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál reszelt torma
- 1 evőkanál megmosott kapribogyó
- 100 ml tejszín
- 2 evőkanál citromlé vagy fehérbor
- 100 g halfilé (nálam most csuka, de lehet cápaharcsa, fogas, vagy akár lacaz, de a hal el is hagyható)
- 2 evőkanál kapor (most csak szárított van meg fagyasztott)
- só, frissen őrölt fehér bors
Egy serpenyőben vajat vagy olajat hevítek és megsütöm rajta a beborsozott halfilét, mindkét oldalról 5-5 percig. Ha kész, félreteszem. A mártáshoz vajat hevítek a serpenyőben, rádobom a póréhagymát, apróra vágott fokhagymát. Egy kicsit párolom, majd mehet rá a torma, a kapribogyó és a tejszín. Sózom borsozom egy picit rotyogni hagyom. A tésztát sós, olíva olajas vízben megfőzöm, én al dente szeretem. A halfilét apró csíkokra vágom, belefordítom a mártásba, amibe belekeverem a citromlevet vagy fehérbort és a kaprot. Keverem -kavarom, majd belezúdítom a lecsepegtetett tésztát, jól átforgatom, hogy a mártás mindenütt körbeölelje a tésztát, majd tálalom.
No comments:
Post a Comment