Monday, February 1, 2010

Füstölt lazackrém

Nem szaporítom a szót, aki szereti a lazacot, azt talán egyet ért velem, hogy füstölten mennyei, mint amilyenre ez a lazackrém is sikeredett. Egyszerű, gyors, uzsonna, reggeli, vacsi, vendégváró..

Hozzávalók :
  • 20 dkg füstölt lazac
  • 10 dkg puha vaj
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 1 főtt tojás
  • 1 púpozott tk. dijoni mustár
  • 1 púpozott tk. friss torma
  • só, frissen őrölt bors, citromlé
A puha vajat egy keverőtálban habosra keverem. Előkapom a robotgépet, beleteszem a lazacot, a negyedekre vágott tojást és hagymát, a mustárt, tormát, ízesítem sóval, borssal, citromlével és az egészet pépesítem. Hozzákeverem a habosra kevert vajhoz, szép simára dolgozom és kész. Nekem teljes kiőrlésű rozskenyérrel a legfinomabb.

No comments:

Post a Comment