Gyors, egyszerű, könnyen beszerezhető alapanyagokkal, és finom. Ha nem akaródzik szalagos fánkot sütni, várni, míg szépen megkel a tészta, akkor szerintem ez a túrófánk ideális megoldás. Na jó, azért nem hasonlítható a kelt tésztájú, szalagos fánkhoz. De azért jó. :)
- 25 dkg túró
- 3 tojás
- 2 deci tejföl
- 4 dkg cukor ( vagy ízlés szerint méz)
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- 25 dkg sima liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 ek. rum
- csipet só
- olaj a sütéshez
Egy tálban összekevertem az átszitált lisztet, sütőport, sót. Egy másik tálban villával széttörtem a túrót, összedolgoztam a tejföllel, tojásokkal, cukorral, rummal, vaníliával. A két tál tartalmát sima tésztává kevertem. Evőkanállal fánkokat szaggattam a forró olajba. Aranybarnára sütöttem. Lekvárral ettük.
No comments:
Post a Comment