Munka után megint valami gyorsra, egészségesre, nagyon finomra vágytam. A kertünkben gyönyörü a petrezselyem, a hütőben volt még egy kis maradék szardella ... hmm .. akkor legyen salsa verde piemontese (piemonti zöldmártás). Ugye nem kell mondanom, hogy alig 20 perc alatt elkészültem a vacsim. Szeretem az ilyen szószokat, mert nem hőkezeltek, így nem mennek kárba a vitaminok, antioxidánsok, esszenciális zsírsavak és persze intenzívebb az ízélmény. 2 személyre szól a recept.
Hozzávalók:
- 20 dkg durumtészta
- egy kis csokor petrezslyem
- 3 gerezd duci fokhagyma
- 1 kis marék dió
- 4 szardellafilé
- 1 ek. kapribogyó
- 2 ek. olívaolaj
- bors, citromlé
Míg a víz felforrt, addig beledobáltam mindent az összes hozzávalót a robotgépbe és pépesítettem a szót. Kifőztem a tésztát, leszűrtem, összeforgattam a szósszal, megszórtam kevés pirított fenyőmaggal és parmezánforgáccsal.
No comments:
Post a Comment