Hozzávalók:
- 40 dkg kimagozott meggy
- 4 tojás szétválasztva
- 2,5 dl jéghideg tejszín
- 10-15 dkg cukor/méz ízlés szerint
- málna
- ízlés szerint likőr ( málna, meggy, limoncello, rum)
- csipet só
A meggyet meglocsoltam egy kevés limoncelloval, kicsit állni hagytam, egy maréknyit félretettem, majd botmixerrel pürésítettem. A tojások sárgáját habosra kevertem a cukorral és gőzfürdő felett addig kevergettem, míg az cukor el nem olvadt. Ezután hozzákevertem a meggymasszát. A tojás fehérjét csipet sóval kemény habbá vertem, ugyanígy jártam el a tejszínnel is (só nélkül), majd egymás után, óvatos mozdulatokkal a meggyes alaphoz kevertem őket. Egy kb.másfél literes püspökkenyér formát kibéleltem folpackkal, a félretett meggyet és egy marék málnát az aljára dobáltam és ráöntöttem masszát. Legalább 6 órára fagyasztóba tettem, legjobb egy egész éjszakát ott tartani.
No comments:
Post a Comment