Aki azt állítja, hogy bonyolult elkészíteni, az hazudik vagy kontár :), aki viszont azt mondja, hogy csapnivalóan finom, avval egyet kell értsek. Tényleg nem nagy kunszt elkészíteni, nagyon hamar elkészül, ha vendégeket várunk, előző este elkészíthetjük a puffancsokat és másnap csak meg kell tölteni, nyakon önteni selymes csokoládészósszal és villoghatunk a vendégsereg előtt, garantáltan nem kevés dicséretet fogunk bezsebelni. Szóval hajrá!
Hozzávalók:
Tészta (kb. 30 drb)
- 125 ml tej
- 200 ml víz
- 100 g vaj
- 150 g sima liszt átszitálva
- csipet só
- 4 tojás
- 600 ml jéghideg tejszín
- 2 ek. porcukor/2 cs. alnatura vanília cukor
- 1 vanília rúd kikapart belseje
- 2 cs. habfixáló
- 10 dkg étcsokoládé (60-70%-os kakaótartalommal)
- 5 dkg vaj
- 100 ml zsíros tej
- 1 tk. méz
A tejet a vízzel, vajjal és a csipet sóval felhevítettem. Mikor elolvadt a vaj, hozzáadtam az átszitált lisztet, gyors mozdulatokkal simára dolgoztam és levettem a tűzhelyről. Miután langyosra hűlt a massza, egyenként beledolgoztam a tojásokat és addig kevertem, míg szép fényes masszát kaptam. Nyomózsákkal vagy egy kiskanállal sütőpapírra kis kupacokat nyomtam/halmoztam és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütöttem őket. Míg hűltek a fánkok, kemény habbá vertem a tejszínt a többi hozzávalóval, majd hegyes vékony csövű habzsákba töltöttem. Ennek segítségével lyukakat fúrtam a fánkok aljába és egyúttal meg is töltöttem őket. A csokoládészószhoz gőzfürdőben megolvasztottam a darabokra tördelt csokoládét a vajjal és a mézzel, majd simára kevertem a tejjel. Csak közvetlenül tálalás előtt csorgattam a fánkokra a szószt.
No comments:
Post a Comment