Tökéletes, könnyű nyári ebéd lenne, de a nyárnak már se híre se hamva, de ettől még könnyű és gyors.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 40 dkg linguine vagy spagetti
- 30 dkg piros és sárga koktélparadicsom
- 2 marék friss bazsalikom
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy csokor friss petrezselyem
- olívaolaj, só, bors, citromlé
A tésztát a fokhagyma gerezdekkel sós, lobogó vízben al dente állagúra főztem. Amíg főtt a tészta, ketté vágtam a paradicsomokat, felaprítottam a petrezselymet. Leszűrtem a tésztát, meghámoztam a fokhagymát és mozsárban tettem és sóval, borssal, olívaolajjal, citromlével öntet készítettem, amit a paradicsomokra öntöttem. Kézzel kicsit meggyúrtam, hogy levet eresszenek, majd egy nagy tálban összekevertem a tésztával és petrezselyemmel.
No comments:
Post a Comment