Sietős napokra ideális, bár inkább enném tikkasztó hőségben lehűtve, mint ilyenkor langyosan.
Hozzávalók (4 személyre):
- 30 dkg tészta (legjobb a kagyló, én most "gnocchi-t" használtam)
- 30 dkg koktélparadicsom vagy sima paradicsom kimagozva
- 3 gerezd
- 1 marék fekete olajbogyó
- 1 csokor metélőhagyma
- 1 csokor petrezselyem vagy bazsalikom
- 1/2 uborka
- 4 ek. fehérborecet/balzsamecet (ízlés szerint)
- olívaolaj
- só, bors
A tésztát a fokhagymával al dente állagúra főzzük. A zöldségeket fele akkora darabokra vágjuk, mint a tészta, a zöldfűszereket szintén felaprítjuk. A tésztát a zöldségekkel és a fűszerekkel egy nagy tálba borítjuk, a megfőtt fokhagymából az ecettel, olajjal, sóval, borssal öntetet készítünk és a salátára locsoljuk, alaposan elkeverjük. Langyosan vagy hidegen a legfinomabb.
No comments:
Post a Comment