Thursday, September 23, 2010

Gyors tésztasaláta Jamie-től

 

Sietős napokra ideális, bár inkább enném tikkasztó hőségben lehűtve, mint ilyenkor langyosan.

Hozzávalók (4 személyre):
  • 30 dkg tészta (legjobb a kagyló, én most "gnocchi-t" használtam)
  • 30 dkg koktélparadicsom vagy sima paradicsom kimagozva 
  • 3 gerezd 
  • 1 marék fekete olajbogyó
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 1 csokor petrezselyem vagy bazsalikom
  • 1/2 uborka
  • 4 ek. fehérborecet/balzsamecet (ízlés szerint)
  • olívaolaj
  • só, bors
A tésztát a fokhagymával al dente állagúra főzzük. A zöldségeket fele akkora darabokra vágjuk, mint a tészta, a zöldfűszereket szintén felaprítjuk. A tésztát a zöldségekkel és a fűszerekkel egy nagy tálba borítjuk, a megfőtt fokhagymából az ecettel, olajjal, sóval, borssal öntetet készítünk és a salátára locsoljuk, alaposan elkeverjük. Langyosan vagy hidegen a legfinomabb.

No comments:

Post a Comment