- 4 nagyon friss tojás,
- 1 rúd vanília
- 4 ek.kristálycukor (ízlés szerint lehet több/kevesebb)
- 50 dkg mascarpone
- 1-2 evőkanál rum vagy konyak
- kb.40 db babapiskóta
- 3 dl erős feketekávé (nem nescafé)
- 3 ek. evőkanál
- fél /1 dl rum (konyak, amaretto, marsala)
A tojások sárgáját a cukorral habosra kevertem, kisebb adagokban beledolgoztam a mascarponet, a vanília rúd kikapart belsejét, majd a 1 ek. rummal ízesítettem A tojások fehérjét kemény habbá vertem és lazán a sajtos krémbe forgattam. A babapiskóta áztatásához a kávét a cukorral meg a rum/konyakkal elkevertem. A piskóta felét egyesével épp csak belemártottam a kávéba, egy rétegben egy tálba raktam. A fele krémet egyenletesen rásimítottam. Majd jött még egy réteg piskóta és megint krém. Az a jó, ha legalább 12 órát, tehát egy éjszakát áll a hűtőben. Nem kell finomkodni a tálalásnál, kanállal puff a tányérra egy kupacba, kakaóval meghint, lehet ronda, de finom. Ha vendégek jönnek, akkor külön poharakban is elkészíthetjük, úgy azért esztétikusabb.
No comments:
Post a Comment