Ez a tésztaétel Sziciliából származik, itt született Bellini, az étel Norma c. operájáról kapta a nevét. Isteni, gyors, egyszerű, ahogy az egy olasz recepthez illik.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 40 dkg tészta (nálam most fusili)
- 1 doboz hámozott paradicsom (kb.40 dkg)
- 3 ek. paradicsompüré
- 10 dkg feta sajt
- 1 közepes padlizsán vékony karikákra vágva
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj, só, bors
- friss bazsalikom, rozmaring
A tésztát sós, lobogó vízbe "al dente" állagúra főztem. A padlizsánt enyhén besóztam és félre tettem, hogy levet eresszen. A paradicsom szószhoz olívaolajt hevítettem, picit megpirítottam rajta az apróra vágott fokhagymát majd beleöntöttem a hámozott paradicsomot, hozzáadtam a paradicsompürét, sóztam, borsoztam, 20 percig lassan főztem, a végén megízesítettem friss, apróra vágott bazsalikommal és rozmaringgal. A padlizsánkarikákat forró olajban ropogósra sütöttem. A tésztát összeforgattam a paradicsomszósszal és a ropogós padlizsánnal és morzsolt fetával tálaltam.
No comments:
Post a Comment