Nem ragoznám, finom, laktató, bármilyen gyümölccsel elkészíthető és a mascarpone krémmel még ebből az egyszerű pitéből is ünnepi desszert avanzsálható.
Hozzávalók:
- 15 dkg mandula (ebből 12 dkg darálva a többi durvára vágva)
- 50 dkg feketeszeder
- 25 dkg vaj
- 25 dkg rétesliszt
- 15 dkg cukor
- 6 tojás
- 1 cs. sütőpor
- 15 dkg natúr joghurt/tejföl
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl hideg habtejszín
- 1 cs.habfixáló
- porcukor ízlés szerint
A sütőt előmelegítettem 180-190 fokra. A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat és a joghurtot. Hozzáadjuk a sütőporral átszitált lisztet és a darált mandulát. Egy 26 cm tortaformát kivajazunk, belesimítjuk a masszát, egyenletesen elosztjuk rajta a szedret és 60 perc alatt készre sütjük.
A tejszínt a habfixálóval habbá verjük, a mascarponet kikeverjük a porcukorral, majd óvatos mozdulatokkal beledolgozzuk a tejszínt és kihűlt süteményre kenjük.
No comments:
Post a Comment