Sunday, August 15, 2010

Feketeszederes pite mascarpone krémmel


Nem ragoznám, finom, laktató, bármilyen gyümölccsel elkészíthető és a mascarpone krémmel még ebből az egyszerű pitéből is ünnepi desszert avanzsálható.

Hozzávalók:
  • 15 dkg mandula (ebből 12 dkg darálva a többi durvára vágva)
  • 50 dkg feketeszeder
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg rétesliszt
  • 15 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 1 cs. sütőpor
  • 15 dkg natúr joghurt/tejföl
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl hideg habtejszín
  • 1 cs.habfixáló
  • porcukor ízlés szerint
A sütőt előmelegítettem 180-190 fokra. A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat és a joghurtot. Hozzáadjuk a sütőporral átszitált lisztet és a darált mandulát. Egy 26 cm tortaformát kivajazunk, belesimítjuk a masszát, egyenletesen elosztjuk rajta a szedret és 60 perc alatt készre sütjük. 
A tejszínt a habfixálóval habbá verjük, a mascarponet kikeverjük a porcukorral, majd óvatos mozdulatokkal beledolgozzuk a tejszínt és kihűlt süteményre kenjük.

No comments:

Post a Comment