Szerintem szerelmes lettem a limoncello-ba! Meglepő? Ugyan!! Az olaszok annyira tudnak! Dolce Vita receptje alapján készítettem, kicsit több citrommal és vodkával.
Hozzávalók:
- 5 dl vodka ( nálam most skandináv)
- 10 drb citrom héja
- 1 rúd fahéj
- 3 szem szegfűszeg
- 6 dl víz
- 15 dkg cukor
- egy csipet türelem
A citromokat alaposan megmostam és burgonyahámozóval vékony lehámoztam a héjukat. A fűszereket és a citromhéjat egy nagyobb befőttesüveg aljára dobáltam, ráöntöttem a vodkát és két hétig sötét, hűvös helyen ázni hagytam. Ilyenkor jön az egy csipet türelem. Jó-jó! Szabad nézegetni, megillatozni, mosolyogni rá, gyönyörködni benne .... és számolni a napokat.
A cukorból és vízből szirupot főztem, majd miután teljesen kihűlt, hozzákevertem a leszűrt citromillatú vodkához. Egy szép likőrös üvegbe töltöttem és már ott figyel a hűtőben, közvetlenül fogyasztás előtt kicsit beteszem a mélyhűtőbe is, jéghidegen lesz az igazi.
No comments:
Post a Comment